KERN & BOUWTEAM

De CC fungeert als faciliterend platform voor het ontwikkelen een MAAKgemeenschap en een atelierdorp voor de creatieve rafelrand industrie. We investeren in denken, doen en delen.

De CC bestaat uit een klein kernteam en een bouwteam. Het kernteam bouwt aan de organisatie en het bouwteam het circulaire atelierdorp. Samen ontwikkelen we een MAAKgemeenschap.

Wij geloven niet in hiërarchische beslis-structuren en beheren op basis van een zo plat mogelijke organisatiestructuur: met sturing vanuit het behoeftes van onze huurders.

Bouwteam freelancers

Howard de Vries, Wieland vd Burg, Stanley Appel, Alex van Doorn, Josse Govaart , Sammie van Dorp, Wouter Dijkstra, Dani Francisco, Eva Sprenkelender, Aad Verburg, Jazz Astrop, Francis Tejedor Delgado , Amber Rijken, Roos Matla, Alejandra Nieuwenhuizen, Tristan Ozero (TJ), Bill Rietveld, Bauke Rietveld, Esron Schreyer, Ruben Mast, Gijs Schouten, Peter Klaas, John Luca, Jan, Sofie Doeland, Fadenka van der Sloot, Daniel Zimmer, Brenda Koene, Diaz Kleefstra, Angela McIver, Mo, Tyler v Gelder, Bastiaan Kennedy, Querine van der Weijde, Tom Bekkers, Jesse Smits, Bert Spolders, Staas Lucassen, Maarten Kal, Sylvana, Tom Bak, Sander van Gelswijck, Arend, Nick Westerhof, Bram Kuurstra, Julie Kurris, Robert Carnwell, Stein Driessen, Jasen Jakic, Daan Jeremy, Eelko, Vlatko magdalenic, Jonathan van Duijn, Jop Kappelhof, Jochem Esser, Luke O’Connol, Isolde de jong, Arend Niebuur, Ian Riedler

Cyril Stom – Initiatiefnemer/ organisatie en ontwerp

Communicatie, creatief producent en conceptontwikkeling. Ooit opgeleid als interactie ontwerper is hij door zijn werk voor reclame- en communicatiebureaus, als creatief directeur, creatief producent en technisch directeur er steeds meer achter gekomen dat zijn rol altijd en vooral facilitair hoort te zijn. Zijn passie die door de jaren heen ontstaan is voor creatieve vrijplaatsen maakt dat hij nu mede-ontwikkelaar is van zulke locaties, voor verschillende doelgroepen, (digitale) creatieven, (alternatieve) kunsten en (h)eerlijke ambachten.

Sjoerd Ruarus – Initiatiefnemer / afdeling ontwerp en bouw

Sjoerd is afgestudeerd industrieel ontwerper. Nadat hij in de creatieve sector vele ontwerp- en realisatie projecten heeft gedaan is hij samen met Cyril Stom (mede initiatiefnemer) het bizar grote project De Hoop gestart. Sjoerd werkt bij De Hoop als vormgever en projectleider op de bouw en realisatie van de ateliers en werkplaatsen. Ook zet hij zich in voor het behoud van subcultuur en stimuleert hij internationale samenwerkingen in de breedste zin des woords. Om zo meer uit deze plek te halen dan alleen een creatief bedrijfsverzamelgebouw. Wil je meer weten? Kom langs, en krijg een toer van S!oer(d)

Nienke Jansen – Social design: visie en zelfwerkzaamheid

Nienke Jansen is afgestudeerd aan de kunstacademie Minerva te Groningen en studeerde organisatie-antropologie aan de VU in Amsterdam. Ze is mede-oprichtster van de broedplaats/woon werkpand OT301 in Amsterdam. In 2014 publiceerde ze ‘Autonomie door tegenspraak’. Dit boek is opgedragen aan de broed- en vrijplaatsen in Amsterdam. Nienke heeft jarenlang ervaring opgedaan in de Amsterdamse (sub)cultuur waarin kraakpanden, broedplaatsen en woonwerkpanden vanouds een belangrijke rol spelen. Ze beschikt over waardevolle kennis en ervaring, onder andere met het ingewikkelde traject van kraak naar huur tot koop.

Daan Dijkstra – Onderhoud en beheer

Autonoom autodidact Daan Dijkstra investeert zijn energie graag in een diversiteit aan projecten. Het opgroeien in Zimbabwe heeft gezorgd voor een breed perspectief op het leven. Met een eerste graad in lichamelijke opvoeding als achtergrond, heeft hij verschillende fysieke en culturele evenementen geïnitieerd en georganiseerd. Daan heeft een vernieuwende kijk op gebruik maken materialen en ruimte. Zo maakte hij in 2007 van een leegstaand pand aan de Distelweg een bruisende broedplaats, was hij medeorganisator van de Creatieve Buurtmarkt in de van der Pekstraat en bouwde en organiseerde hij mee aan diverse grote projecten en evenementen zoals de Tolhuistuin, de Noorderparkkamer en de Ceuvel.

Steff van Seijen – Community captain / verhuur

Bij De Hoop is Steff de spin in het web van de community. Zo is ze het eerste aanspreekpunt voor alle potentiële atelier houders en gevestigde huurders. Steff heeft een wetenschappelijke achtergrond in Kunstgeschiedenis en Heritage Studies waarbij herbestemming van industrieel erfgoed en culturele herontwikkeling van die gebieden focus van onderzoek was. Een voormalig papierfabriek omtoveren tot bruisende maakgemeenschap is dus precies haar kopje thee! Haar creatieve ei legde ze daarnaast in de collectieve creatie van megalomane immersieve theaterprojecten en tegenwoordig in de muziek en het draaien van plaatjes.

Jacek Rajewski – Financiën

Jacek is actief als fondsenwerver en gespecialiseerd in de ontwikkeling van strategie en beleid. Hij is financieel en organisatorisch sterk, maar heeft ook op het gebied van marketing en merkversterking veel ervaring. Hij is een cultuurproducent en fondsenwerver met een vooruitstrevende, cross-disciplinaire visie op de maatschappelijke ruimte waar kunst, cultuur, technologie en politiek bij elkaar komen. Zijn werkmethode vloeit voort uit principes van innovatie, kwaliteit, diversiteit en cultureel ondernemerschap. Jacek heeft een bewezen staat van dienst als ondernemer (hij is oprichter van onder andere de Sugarfactory in Amsterdam) en als producent voor diverse culturele en maatschappelijke organisaties, bedrijven en overheden. Hij is afgestudeerd als fondsenwerver met een Beroepsopleiding-B-diploma van 3F Academy.