menu

Huren bij De Hoop

expand_more

Verhuur

We bieden verschillende huuropties aan, waaronder CAWA, reguliere en commerciële verhuur. Op deze manier bouwen we samen aan een MAAKgemeenschap die bestaat uit diverse creatieve disciplines. Startende kunstenaars en creatieven kunnen gebruik maken van gesubsidieerde ruimtes via het CAWA-programma. Gevestigde zzp'ers, creatieven en bedrijven kunnen meer financieel bijdragen en vallen onder de reguliere en/of commerciële huurprijzen.
 

Onze huurprijzen:

  • CAWA-huur: €80,62 per m² per jaar 

+ €30,72 servicekosten per m² per jaar (exclusief voorschot elektra en btw)

  • Reguliere huur: €97,89 per m² per jaar

+ €30,72 servicekosten per m² per jaar (exclusief voorschot elektra en btw)
 

Een deel van onze ateliers valt onder de CAWA-regeling. Dit betekent dat alleen CAWA-getoetste creatieven deze ateliers kunnen huren. De Commissie Ateliers en (Woon)Werkpanden Amsterdam (CAWA) hanteert de beroepenlijst van Cultuur-Ondernemen voor de beoordeling van kunstenaars en creatieven

Zelfwerkzaamheid

Onze insteek is om samen met onze huurders en omgeving een MAAKgemeenschap te ontwikkelen. Dit moeten we samen voor elkaar krijgen. Kortom huren betekent bij ons ook participeren. Dit is niet alleen een sociaal ideaal maar heeft ook nut om de bouw, huur en servicekosten zo laag mogelijk te houden voor iedereen.

Wij hebben ervoor gekozen dat bepaalde onderhoudstaken van de plek en organisatie door de huurders zelf moet worden ingevuld en uitgevoerd. Om dit te waarborgen is iedere huurder verplicht 24 uur per jaar zelfwerkzaamheidsuren te besteden aan de plek en de organisatie ervan. De De Crealisatie Coöperatie zal de nodige ondersteuning bieden in de ontwikkeling van de zelforganisatie van haar huurders.

Neem contact op