menu

Verhuur

expand_more

Verhuur

We verhuren CAWA, regulier en commercieel. Op deze manier bouwen we samen aan een MAAKgemeenschap die bestaat uit uiteenlopende creatieve disciplines. Startende kunstenaars en creatieven kunnen beroep doen op gesubsidieerde ruimte van de CAWA. Gevestigde zzp’ers, creatieven en bedrijven kunnen financieel meer bijdragen en vallen onder reguliere en/of commerciële huurprijzen.

We verhuren CAWA, regulier en commercieel.

  • CAWA huur | €80,62  per m2/per jaar 
    + €30,72 servicekosten per m2/per jaar (ex voorschot elektra en btw)
     
  • Reguliere huur | €97,89 per m2/per jaar 
    + €30,72 servicekosten per m2/per jaar (ex voorschot elektra en btw)

Cawa
Een gedeelte van onze ateliers vallen onder de CAWA regeling. Dit betekent dat alleen CAWA getoetste creatieven deze ateliers kunnen huren. De Commissie Ateliers en (Woon) Werkpanden Amsterdam (CAWA) hanteert de beroepenlijst van Cultuur-Ondernemen voor de beoordeling van kunstenaars en creatieven.

Zelfwerkzaamheid

Onze insteek is om samen met onze huurders en omgeving een MAAKgemeenschap te ontwikkelen. Dit moeten we samen voor elkaar krijgen. Kortom huren betekent bij ons ook participeren. Dit is niet alleen een sociaal ideaal maar heeft ook nut om de bouw, huur en servicekosten zo laag mogelijk te houden voor iedereen.

Wij hebben ervoor gekozen dat bepaalde onderhoudstaken van de plek en organisatie door de huurders zelf moet worden ingevuld en uitgevoerd. Om dit te waarborgen is iedere huurder verplicht 32 uur per jaar zelfwerkzaamheidsuren te besteden aan de plek en de organisatie ervan. De CC zal de nodige ondersteuning bieden in de ontwikkeling van de zelforganisatie van haar huurders.

Schrijf je in