menu

De Hoopening

Maakgemeenschap De Hoop opent haar deuren

expand_more

Feestelijke opening De Hoop

Maakgemeenschap De Hoop streek 5 jaar geleden neer in een oude kartonfabriek op industrieterrein de Achtersluispolder, midden in de rafelrand tussen Amsterdam en Zaandam. In de open loods van 10.000 m2 bouwden we onder de vleugels van de Crealisatie Coöperatie in anderhalf jaar tijd zo’n 170 ateliers, studio's en werkplaatsen die gebruikt worden door ruim 200 kunstenaars en creatievelingen.

Inmiddels is De Hoop een levendig atelierdorp maar een openingsfeest liet nog even op zich wachten… tot nu!

Op 7 oktober 2023 gooien we de deuren open en laten de kunstenaars en makers van De Hoop zien wat ze allemaal in hun mars hebben. Het thema dat centraal staat op deze dag is vooral de gezamenlijke viering van het makerschap en het belang van de creatieve rafelrand in de moderne stedelijke samenleving.

De lassers, hackers, meubelontwerpers, architecten, schimmelaars, muzikanten, weddingplanners, lasercutters, decorontwerpers, fashion designers, beeldend kunstenaars, snoep fabrikanten, street artists, graphic designers, hoarders en verzamelaars heten je welkom een kijkje te nemen in hun atelier.

En naast de open ateliers is er nog veel meer te beleven: kom overdag genieten van workshops, talks en tours of koop je suf aan kakelverse kunst direct van de fabrikanten. In de avonduren gaan de voetjes van de vloer met bandjes en DJ's op verschillende plekken door de loods heen. Er zijn lekkere hapjes en drankjes, goede sfeer en oneindig veel hoekjes om in te verdwalen!

Lees ook: Belangrijke mededelingen

Plattegrond & programma

Belangrijke mededelingen

Cash & Pin
Wij bieden van alles aan zoals eten en drinken. Ook is er van alles te koop. Zorg er voor dat je genoeg cash mee neemt want pinnen is niet bij iedereen mogelijk.

Bezoek adres
Barndegat 6-8
1505HN Zaandam

Met de auto
Parkeren is beperkt dus kom zo veel mogelijk met het OV of op de fiets.

Met het OV 
Vanaf Amsterdam CS
Bus 394 Bus 391 (±20 min) 
Uitstappen bij Westkolkdijk

Vanaf Sloterdijk 
Bus 395 (±10 min)
Uitstappen bij Westkolkdijk

Vanaf Zaandam CS 
bus 392, bus 292, bus65 (±10 min)
Uitstappen bij De Vlinder

Volg bij aankomst de aanduidingen op de weg.